Hem > Sociala medier och kommunikation > Facebook kan ge dig nya jobb!

Facebook kan ge dig nya jobb!

”Facebook kan kosta dig ditt nya jobb” varnar Metro idag och hänvisar till en rekryteringskoordinator på TAT i Malmö och grundaren av minkarriär.se. Sen listar man upp ett antal grejer som är korkade och en del som är bra att göra om man vill framstå som en vettig person.

Egentligen har ju inte det här nånting att göra med vare sig Facebook eller något annat sk socialt media. Artikeln skulle lika gärna kunna ha haft rubriken ”Dåligt omdöme kan kosta dig ditt nya jobb”. Fast det hade kanske inte räknats som en nyhet…

Vad det handlar om är ju att ha nån slags genomtänkt och långsiktig strategi i sin närvaro på webben. Oavsett om man är jobbsökande 18-åring eller företags-vd eller kommunpolitiker i Mälardalsrådet. Det gäller att hitta sitt eget tilltal, tonläge och bloggredaktionella tänk.

Min egen erfarenhet är att både facebook och twitter kan ge dig nya jobb! Själv har jag både jobb-raggat, rekryterat, anlitat och fått obbjerbjudande via dom kanalerna. Både ihop med folk som jag känt längre än Internet funnits och med såna som jag aldrig träffat IRL.

Och det är ju just det som är styrkan i nya media. Blandningen!

Många funderar på om man ska vara ”yrkesmässig eller privat”. Själv brukar jag resonera som passageraren som på den amerikanska tullens fråga ”Are you here in business or pleasure?” och svarade ”I didn´t know there was a difference!”

Ps Hörde ryktesvägen att ett av mina tweets från Almedalen i juli (!) återgavs vid JMWs frukostmöte om Twitter imorse. Jisus! Hoppas det var långsiktigt genomtänkt!

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: