Hem > Almedalen, Mälardalsrådet, Stockholm-Mälarregionen > Hellre täta städer än mycket vägar

Hellre täta städer än mycket vägar

En vecka kvar till Almedalen. Nytt sanslöst rekord – över 1000 evemenag i kalendariet. Ett av dessa arrangeras av Mälardalsrådets tillsammans med flera regionförbund i Stockholm-Mälarregionen.

”Storstäder är inte bara attraktiva – dom är klimatsmarta” har vi kallat seminariet som tar upp allt från energianvändning till klimatsmartare transporter och byggande. Medverkar gör bla andra Ulla Hamilton, trafik- och miljöborgarråd från Stockholms stad, Svante Hagman, regionchef på NCC och Kerstin Lindberg Göransson, flygplatsdirektör på Arlanda.

Och intresset för klimatsmarta lösningar för moderna storstäder är stort. I SvD den 21 juni fortsätter artikelserien ”Stockholm växer”. Där ger KTH-forskaren Jerker Söderlind kloka synpunkter på krocken mellan att satsa på förtätning och blandad stadsmiljö å ena sidan. Och mer ”förstärkning av bilgenererat stadsmönster” å den andra sidan.

I skrivande stund har den här artikelserien renderat 156 kommentarer från läsare. Och åtta olika blogginlägg. Med allt ifrån försvar för historisk arkitektur, till ett helhjärtat försvar för byggandet ”som tillhör ungdomen”.

På seminariet den 2 juli i almedalen hoppas vi på fortsatt bra debatt. Personligen ser jag mycket fram mot att få höra Ulf Ranhange från Sweco berätta om hur dom bygger hållbara städer från scratch i Kina.

Den som inte tänker vara på plats i sal E31 mellan 13 och 15.30 den 2 juli kan förstås se alltihop live eller i efterhand på www.malardalsradet.se/almedalsveckan

Annonser
 1. 23 juni 2009 kl. 21:55

  hej per.
  jerker söderlind här.
  vi kan ev ses i almedalen. mitt mobilnr 0733 94 90 90
  om förbifart sthlm: bör självklart byggas, men med både väg och spår, för att möjliggöra mycket ny och attraktiv bebyggelse.
  sist: hur gör jag för att göra en blogglänk till en artikel i svenskan? (och jag ska vara teknologie doktor…)
  .

  • perlagerstrommalardalsradet
   24 juni 2009 kl. 09:12

   Gärna! Du är förstås hjärtligt välkommen till vårt seminarium, men jag spar ditt mobilnummer så kanske vi kan stöta ihop nån gång under veckan och prata om klimatsmarta förbifarter!

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: