Hem > Mälardalsrådet, Stockholm-Mälarregionen > Hellre trygg än säker

Hellre trygg än säker

Trygghet och säkerhet är två begrepp som ofta brukar buntas ihop. Lite som ”etik och moral” ungefär. Fast precis som moral är det som leder till etik, så är ju (förhoppningsvis) säkerhet någonting som gör att man känner sig trygg.

Den 26-27 oktober arrangerar Solna stad tillsammans med det europeiska nätverket EFUS (European forum for urban safety) en konferens om hur man skapar just trygghet i stora städer. Och kring stora idrottsarrangemang. En fråga som ju är extra intressant om man har en stor arena som drar till sig fotbollshuliganer ett par gånger per år…

För ett par år sedan arrangerade vi från Mälardalsrådet en konferens ihop med SOS-alarm om trygg- och säkerhet som en del av den internationella attraktionskraften. Men slutsatsen från den konferensen var att det inte går att locka hit internationella investerare för att det är tryggt och säkert. Kollegorna på Stockholm business region vet att internationella investeringar kommer hit för att det finns innovationskraft, utbildad arbetskraft och bra näringslivsklimat.

Men om tryggheten och säkerheten inte funkar. Då kommer dom inte alls.

Jenny Johannesson som är en av dom som jobbat fram innehållet och upplägget med konferensen är klockren när hon beskriver skillnaden mellan trygghet och säkerhet. Säkerhet – det är höga murar så att ”buset” inte kommer in i bostadsområdet. Trygghet – det är att bygga kvarter som gör att man ser både sandlåda och parkering från sitt eget fönster!

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: