Hem > Almedalen, Mälardalsrådet > Göra rätt från början

Göra rätt från början

Tänk så mycket tid som går åt till att rätta till sånt som blivit fel. Och tänk vad skönt det vore att få börja om från början och göra rätt på en gång!

Inom loppet av bara ett par dagar har jag fått förmånen att vara med i två sammanhang där man – iaf till viss del – får chansen att göra rätt från scratch. Dels i Almedalen där vi bokat upp professor Ulf Ranhagen från Sweco som jobbar med att marknadsföra svensk miljöteknik utomlands. Bland annat jobbar man med att bygga en ny stad hållbar stad från grunden i Kina. ”Mitt ute på ett risfält” enligt Michael Viehhauser på RTK. Bara en sån grej och Almedalsveckan känns spännande. Missa inte vårt seminarium där vi påstår att ”Storstäder är inte bara attraktiva – dom är klimatsmarta!”

Men redan imorgon den 19 maj har jag blivit inbjuden till en workshop/tankesmedja hos The Story lab. Det handlar om hur man bygger upp ett kollaborativt samhälle. På slutet av kvällen skall vi i bygga ”en ny stad på 2 timmar”…

Det känns otroligt uppfriskande i jämförelse med tidsperspektiven ”med sikte på 2050” och annat som vi brukar ha här på Mälardalsrådet!

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: