Hem > Mälardalsrådet, Mälartinget > På låtsats och på riktigt!

På låtsats och på riktigt!

”E ni på låtsas eller e ni på riktigt?” så lyder en fras i en av den nyskapande och politiska popgruppen Doktor Kosmos gamla låtar. Det är sångaren Uje Brandelius som går omkring ”och hoppas på en ryggdunk” när frågan dyker upp. 

Som huvudansvarig för Mälaringet i Örebro är situationen ungefär densamma. Många ryggdunkar och positiva kommentarer. Gott om ros. Men även en del ris.

Den återkommande kritiken mot vårt arbete – på Mälartinget och i övrigt – är huruvida det ger några konkreta resultat. ”Tunnt” och ”luftigt” är några av de kritiska kommentarerna från hårt prövade och resultatorienterade kommunalråd. ”Strategiskt” och ”långsiktigt bra plattform” säger regionala utvecklare.

Som svar på frågan svarar Uje i Doktor Kosmos: ”Du kan hajja. Att vi är på låtsas. Och vi är på riktigt!” Och ungefär så är det med Mälardalsrådets långsiktiga och frivilliga processarbete. Å ena sidan på en lekfull och stimulerande mötesplats, utan partipiskor eller ”riktiga beslut”. Å andra sidan med en bred uppslutning om de långsiktiga målen för hela Stockholm-Mälarregionen.

Mälardalsrådet och Mälartinget är som Doktor Kosmos. ”På låtsas och på riktigt!”

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: